Inzicht, Erkennen, Herkennen, Veranderen.

Inzicht, Erkennen, Herkennen, Veranderen.

Je merkt dat het niet lekker loopt, dat je tegen problemen aanloopt. Je hebt depressieve gevoelens. Er moet iets veranderen want dit gaat niet goed zo. Maar hoe doe je dat? Hoe kom je tot die verandering. Om tot deze verandering te komen doorloop je de volgende stadia. 

Inzicht.

Inzien dat er een probleem is waar je mee aan het werk moet is de eerste stap én een hele belangrijke stap. Zonder inzicht zal de verandering niet ingezet worden. Het is ook een hele zware stap want toegeven dat het niet goed gaat is moeilijk.

Erkennen.

Zodra je het inzicht hebt dat er een probleem is komt het erkennen dat er een probleem is. Dat er belemmeringen zijn die opgelost moeten worden. Erkennen opent de deur naar het punt dat je ook echt naar je belemmeringen kan gaan kijken. Zonder erkennen heeft coaching geen zin. Je moet zelf zien dat er een probleem is. Het probleem hoeft niet eens heel duidelijk te zijn. Het gevoel hebben dat er iets niet klopt, dat je ergens tegen aan loopt maar het niet verwoorden kan is al genoeg. Het feit dat je erkent dat er een probleem is, is het belangrijkste. De hulpvraag moet van jou komen. 

Herkennen.

Zodra je gaat erkennen zal je langzaamaan gaan herkennen. Je zal gaan herkennen waar je belemmeringen zitten. Je zal je eigen gedrag gaan herkennen en waar de problemen liggen. Wat je nodig hebt om je belemmeringen aan te pakken. Daar voor moet je wel open en eerlijk naar jezelf kunnen kijken. 

Veranderen.

Zodra je kunt herkennen waar de belemmeringen liggen kan je beginnen met het veranderen van je gedrag. Je denken ombuigen van belemmerende gedachten naar helpende gedachten. En zo je belemmeringen te lijf gaan – je komt langzaam maar zeker dichter bij wie je werkelijk bent. De balans tussen hoofd en gevoel zal hersteld worden…… 

Dit proces kan heel confronterend, zwaar en lastig zijn. Met vallen en opstaan. Maar uiteindelijk brengt het je verder. Zal het je dichter bij je dromen brengen. Let your true colors shine! 

Heb je hulp nodig? Laat het mij weten, dan kijken we samen hoe je deze verandering kan inzetten. Gun jezelf deze investering, de mooiste investering die kunt doen voor jezelf en je omgeving.